dimecres, 7 de juliol del 2010

DECALEG PER PROFESSORS QUE VIATGIN A LA INDIA











SOBRE L'AIGUA

- tancar la boca sota la dutxa (es recomana entrenar-se dies abans de realitzar el viatge)
- el maeix al rentar-se la cara i les dents: OJU PELIGRU!, sempre amb aigua
- saber on està el wc en condicions més proper, i viatjar amb paper a la motxilla si es considera necessari.

SOBRE L'IDIOMA

- si un alumne mou el cap de cantó a canto, no està estirant-se les cervicals: t'està dient que SÍ (oi, Mepi?)
- en canvi, si un taxista mou el cap de cantó a cantó quan li demanes si coneix un lloc on vols que et porti, no sempre vol dir que ho ha entès ni que coneix el lloc (oi, Mariona, Mepi, Juliette?)

SOBRE EL CLIMA

- encara que el dia comenci assoleiat i clar, no enfiar-se'n i agafar un paraigua o un xubasquero igualment (oi, noies?)








- no baixar mai la guàrdia! Empudir sempre qualsevol estança, fins i tot dins del cotxe, amb locions antimosquits. Si són caducats i molt pudents, millor.


SOBRE USOS I COSTUMS

- si ets noia, i especialment si ets rosseta i de pell blanqueta, o pèl roja amb piguetes, tingues present que cridaràs l'atenció. Acostumar-s'hi uns dies abans per entrenar-se a passar de la situació. Comportar-se fins i tot quan el tràfic del teu voltant es gira per mirar-te sense dissimular i et fan fotos pel carrer.

- si vols que els cambrer t'entenguin en anglès i t'ajudin a escollir plats non-spicy, dóna'ls una bona propina. Per molt que estudiïs quins són els plats tradicionals indis, les llargues cartes dels restaurants són sempre una sorpresa, a vegades agradable i a vegades no tant! És clar que sempre ajuda conèixer el cuiner per posar-los a tots "firmes".

- no us penseu que heu comprat un iogurt caducat: la data impresa no és la de caducitat sinó la d'envasat.

- no esperar mai trobar la taula parada ni que t'esperin per començar a menjar. Allò que ens van marcar tant de petits (no t'aixequis de la taula fins que no t'acabat el plat) aquí no s'estila.

SOBRE EL TRÀNSIT

- per creuar carrerons, carrers, autovies i autopistes, no cal anar a buscar el pas de zebra ni esperar cap semàfor. Tampoc et servirà de res. El millor que pots fer és "allí donde fueres, haz lo que vieres": Posa't al costat d'un vilatà, i quan ell passi, passa seguidament. OJU PELIGRU! No estressar-se si et quedes entre cotxes, autobus, motos, vaques, ovelles, venedors de llibres... creua els dits i resa a Ganesha, a Shiva o a Brhama i se t'obrirà el camí fins a l'altra vorera. Lo de vorera també és un dir.

- si tens un dia intel·lecualoide i vols comprar l'última novetat editorial, no cal que vagis a la llibreria. Agafa carretera i manta, i un munt de venedors ambulants de llibres, revistes i altres apareixeran des del no res pican-te a la finestra del cotxe.

Ja anirem afegint consells...

2 comentaris:

  1. Jajajajajaja!! boníssim!!! Jo encara afegiria que comprar un llibre a una llibreria a Mumbai no significa comprar-lo en bon estat.. ejem... i per relacionar-te amb la gent, aprendre la paraula AMAZING! que és super cool i apropiada a tot tipu de converses!
    Heu conegut al cheff del Malabar Hill??

    ResponElimina
  2. Síii!! El Peter es va presentar amb roba blanca de cuiner i amb barret d'aquells tant alts, i no el vam reconèixer! Però va ser molt maco amb nosaltres i de seguida tots els cambrers es van posar les piles quan el vam anomenar. ;)

    Seguim en contacte, we miss you a lot!

    ResponElimina