dilluns, 26 de juliol del 2010

LA DARRERA SETMANA, A TOT DRAP!!!

Després de la catarsi de l'assaig general d'ahir, que va anar MOLT BÉ i que va ser un dia molt festiu però molt esgotador a la vegada, avui les mosqueteres (que sempre han estat 5!, hi siguin presents o no!) han meditat, oooommmm..., i han vist que era millor reservar forces aquests darrers dies, no sigui que tinguem més baixes, ara que tornem a estar totes bé. Així que s'han repartit la feina: mentre algunes recarregaven piles, les altres han anat de nou a Udayachal Schools, l'escola de la gran corporació Godrej, a una hora en cotxe, o més, ja sabeu, aquí sempre segons el tràfic i les condicions climatològiques.

A Udayachal Schools han pogut treballar algunes cançons amb els nens, han compartit el dinar amb ells i han assistit a les seves pròpies clàsses de música, que són molt interessants, pel sistema pedagògic que ja us vam explicar. Us convidem a visitar la seva web si us en voleu fer una millor idea: www.udayachal.com Ha estat molt bé, però la hora i mitja de tornada, amb el tràfis i els solcs de les carreteres, les deixa ben masegades.

Per recarregar piles, les altres han caminat una bona estona, també sota la pluja, inevitable. Han visitat un temple hindú, on s'han tret les sabates per respecte als usos i costums locals, encomanant-se als déus de la salut i la higiène, és clar, però mirant molt bé on trepitjaven, només per si de cas els déus estiguéssin massa enfeinats per cuidar de tots. Han vist les ofrenes de flors, els rituals, els pelegrins tocant les campanes, besant i resant a les diferents imatges divines. I sí sí, i les sabates els esperaven a l'entrada del temple. És clar, aquests déus hindús, com que ténen tants caps, també ténen moltes orelles.

Com que no n'han tingut prou, s'han acostat a la casa on va viure Mahatma Ghandi durant el període que va residir a Mumbai, del 1917 al 1934, on va començar la serva lluita popular d'insurrecció pacífica per la independència de la Índia. Hi han entrat xops com a polls. Ja sabeu de què va, els monzons no avisen, simplement descarreguen en qualsevol moment. També han vist un petit ramat de vaques travessant pel mig dels carrers com si res, amb un pastor en bici!

Així, dijous, els papers s'intercanviaran i les que avui han pogut carregar piles, aniran a Udayachal, i les que ja hi han estat, podran carregar piles.

Però demà dimarts ens esperen periodistes de mitjans indis a primera hora del matí, i dimecres ens espera una altra dia inoblidable a cals Blind, on tindran l'oportunitat d'aprendre més sobre cançons indies per ensenyar als nens de l'escola coral.

Divendres preparem el pastís amb el segon assaig general global, és a dir, amb els 372 nens que participaran al projecte, amb el personal ajudant, els instruments acompanyants i tota la logística, i dissabte hi posarem la cirereta amb el concert final. Però tot arribarà. Inhale, exhale, ooooommmm...

SORPRESA!! INVOLUCRATS EN UNA FESTA POPULAR RELIGIOSA

Ahir a la nit, sopant accidentadament entre trucades i sms organitzatius per l'endemà, sentim música molt forta i animada. Acabem de pressa per anar-ho a veure. Una mica més endavant hi havia una bona festa organitzada: era el dia dels professors! I ho celebraven pregant als déus corresponents, cantant, cridant, saltant, ballant...! I sota la pluja inesperada però sempre benvinguda i agraïda pels mumbaiesos, que van involucrar als visitants catalans com uns més, fins i tot fent-los portar la imatge venerada a espatlles!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada